Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Nieuwbouw

Voor als je eens iets nieuws wilt

Bij een studentenhuis denk je al snel aan een knus, oud stadspand. Maar we bouwen ook nieuwe gebouwen. Soms doen we dat samen met Woonbedrijf, de woningcorporatie waar wij onderdeel van zijn. Dan komt er een mix van woningen. En soms bouwen we alleen voor studenten. Dit zijn de nieuwste gebouwen die we voor je hebben.

735 STUDENTENWONINGEN OP DE CAMPUS VAN DE TU/E

De vraag naar studentenwoningen is groot. Daarom gaat studentenhuisvester Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, 735 studentenwoningen bouwen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze komen op de plek waar vroeger het Paviljoenstond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956. Het Paviljoen is circulair gesloopt, wat betekent dat we bij de bouw sommige onderdelen kunnen hergebruiken.

Het totale plan bestaat uit twee woontorens en een studentendorp. In de toren aan de westkant komen 278 studentenwoningen, de oostelijke toren bestaat uit 371 studentenwoningen. Beide torens zijn ongeveer 50 meter hoog (16 woonlagen). Tussen de twee torens komt het ‘studentendorp’ met 86 woningen verdeeld over 5 straatjes met 2 woonlagen. Hier komen vooral groepswoningen met 6 of 8 studentenkamers.

In de toren aan de westkant komen:

 • 21 groepswoningen voor 4 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. Deze 84 studentenkamers zijn 14m2;

 • 7 groepswoningen voor 4 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. Deze 28 kamers zijn 15 m2;

 • 100 studio’s voor 1 persoon tot 23 jaar, met eigen keuken en badkamer van 24m2;

 • 12 studio's voor 1 persoon vanaf 23 jaar, met eigen keuken en badkamer van 24m2;

 • 54 appartementen voor 2 personen, met eigen keuken en badkamer van 37m2.

In de toren aan de oostkant komen:

 • 28 groepswoningen voor 6 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer (168 studentenkamers). Hiervan hebben 28 kamers een oppervlakte van 14m2, 112 kamers van 16m2 en 28 kamers van 17m2;

 • 77 studio’s voor 1 persoon tot 23 jaar, met eigen keuken en badkamer van 24m2;

 • 96 studio's voor 1 persoon vanaf 23 jaar, met eigen keuken en badkamer van 24m2;

 • 30 appartementen voor 2 personen, met eigen keuken en badkamer van 37m2.

In de laagbouwbouw komen:

 • 5 groepswoningen voor 6 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. De 30 studentenkamers zijn 15m2;

 • 7 groepswoningen voor 8 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. De 56 studentenkamers zijn 15m2.

Naast de woningen is er ook een mix aan ruimtes die de studenten stimuleren en uitnodigen om elkaar op te zoeken. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners.

De begane grond van de torens en op de ‘koppen’ van het studentendorp, een boulevard aan het water (blauwe loper) en het groen vormen straks het sociale hart van de community. Hier komt onder andere een ‘Makerspace’, ontmoetingsruimten, voorzieningen en andere ruimtes/locaties die we samen met de studenten invullen. Op de etages komen ook gemeenschappelijke ruimtes waar studenten elkaar kunnen ontmoeten.

COMMUNITY BUILDING START NU AL

De studentenwoningen zijn nog niet klaar, maar Vestide is heeft toch al gesprekken met studenten, waardoor  de community gaat ontstaan. Studenten hebben al meegedacht over verschillende zaken rondom de nieuwbouw. Nu wordt deze inzet uitgebreid en zet Vestide een community op van studenten die meedenken, meedoen en meebeslissen over de verdere invulling van het plan, onder de naam LOT. Vestide gaat nu vooral focussen op dat wat nodig is om studenten te stimuleren en uit te nodigen om elkaar te ontmoeten. Je leest er hier meer over.

KLAAR: Duurzaam wonen in de Jan Tooropstraat

De oude studentenflat op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Willem van de Veldestraat in Eindhoven was toe aan een fikse opknapbeurt. Het grootste deel van gebouw wordt hergebruikt, de buitenkant krijgt een nieuwe ‘warme jas’. Op de bovenste verdieping komen meer woningen, maar het gebouw wordt niet hoger. Ook het terrein wordt opgeknapt.

De woningen krijgen een heel andere indeling. De oude groepswoningen transformeren we naar studio’s of 2-kamerappartementen voor studenten. De studio’s voor 1 persoon worden gemiddeld 23 m², de oppervlakte van de 2-kamerappartementen voor 2 personen varieert van 30 m² tot 38 m². Er is geen lift. De studio’s kosten ongeveer €590,00 en de 2-kamer appartementen circa €750,00. In deze bedragen zitten ook de servicekosten en de kosten voor gas, water, elektriciteit en internet. De woningen zijn bedoeld voor studenten die duurzaam willen wonen en leven.

DUURZAAM EN ENERGIEZUINIG

De gevels worden zeer goed geïsoleerd, op het dak van het gebouw en op de fietsenbergingen plaatsen we zonnepanelen. Het grootste deel van gebouw wordt hergebruikt. Sloopmateriaal uit het oude gebouw gebruiken we zoveel mogelijk opnieuw, zoals de wastafels. Na de renovatie hebben de studio’s en appartementen een energielabel A++ en zijn de energiekosten voor de bewoners laag. De appartementen hebben geen gas. Er komt wel een collectieve warmte-installatie op gas, maar over ongeveer 20 jaar is het gebouw makkelijk gasloos te maken.

PLANNING

De werkzaamheden zijn in december 2019 begonnen. Eind 2020 zijn de studentenwoningen klaar.

INTERESSE?

Vanaf 14 augustus 2020 bieden we deze studentenwoningen aan op deze website. Je kunt je alvast inschrijven als woningzoekende op deze website via ‘Direct regelen’ - ‘Inschrijven’ bovenin de menubalk. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

Nieuwbouw

0Bekijk alles
Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.